Microsoft OneNote

Mange har sikkert sett ikonet i officepakken gjennom årene. Jeg selv var lykkelig uvitende en mange år. Helt til jeg jobbet for en leder som var en flittig bruker av dette programmet. Jeg ble da plutselig tvunget til å bruke det, og vips så var jeg avhengig.Med støtten for alle plattformer som bare blir bedre og bedre, blir programmet bare bedre og bedre også. Dette programmet virker rett og slett som skrible boken din. Eller rettere sagt som alle skrible bøkene dine.

Topplinjen er delt inn i en slags faner. Dette kalles inndelinger. På høyre side, kan man under hver inndeling lage sider. So far, so good. Med på kjøpet når OneNote installeres , legges det også inn en virtuell skriver. Denne heter «send to OneNote». Denne kan du da trykke på og vips kan du velge hvilken notat blokk den printede siden skal gå til. Dette programmet er det virkelig ingen heksekunst å lære seg. Greier du å skrive en mail, eller lage en dokument i Word, greier du onenote. Det fine med dette programmet er også at det kan synkroniseres med stort sett alle enhetene dine. For meg som har en android telefon, er onenote en av appene på forsiden. Her har jeg da med meg alle notatene mine, til en hver tid. Samtidig som jeg like lett her kan lage nye notater og sende skjermbilder fra telefonen min rett i i onenote.Har du et nettbrett, eller en tablet pc eller lignende, kan du også bruke håndskrift her. Dette er noe jeg har brukt lite, men har på planen å teste videre. Det ryktes at dette fungerer veldig bra det også. Man kan også dele «notatbøker» med familie, og kollegaer.I familien hos oss har vi en egen OneNote bok for familien. Her deler vi alt i fra handleliste, og matoppskrifter, til hva vi trenger og ønsker oss til barna. Bruken for OneNote er det bare fantasien som setter grenser for.

Har du ikke prøvd OneNote, åpne programmet, sjekk det ut og lek litt. Masse opplæringsvideoer er bare et lite google søk unna. Vi kan selvfølgelig også hjelpe til hvis du ønsker å komme i gang med OneNote.