Mobil Backup

I dag bruker vi telefonen får til mer eller mindre alt. Men det mange ikke tenker på er at dette også er en form for datamaskin som også kan trenge backup. Hva gjør du egentlig hvis du brått skulle komme utfor å miste telefonen din, eller at den blir stjålet? De fleste i dag tar utallige bilder, lagrer notater, kontakter, og kalender oppføringer. Ta et minutt og tenk deg om selv nå: Hvis noe skjer med telefonen min, hva har jeg egentlig på telefonen min? Har jeg en kopi et sted? Greier jeg å tilbakeføre det til en ny telefon? Kan jeg leve uten det?

Hvis du har gode svar på disse spørsmålene, skal jeg ikke kaste bort tiden din. Da kan du stoppe å lese. Hvis ikke? Da er det bare å lese videre.

Det finnes nemlig et hav av forskjellige måter å sikre seg mot data tap på mobilen.

Vi kan starte med bilder:

Stort sett alle de store skylagringstjenestene (onedrive, google drive, jotta cloud, dropbox), støtter auto opplasting av bilder. Har du en konto hos en av disse. Last ned appen på telefonen din og aktiver auto opplasting av bilder.

Vi fortsetter med kontakter, og kalender:

Nesten alle i dag synkroniserer epost med en eller annen skybasert epost tjener. Disse tjenestene har også støtte for å synkronisere både kalenderen din, og kontaktene dine. Her vil du også da få muligheten til å se på disse i nettleseren din, eventuelt også synkronisere denne med outlook på pcen.

Sist og ikke minst sms: Her må du som regel inn med en ekstra app, men dette lar seg også gjøre reletivt lett. Jottacloud sin app blant annet støtter dette. Macaffe sin antivirus for mobil støtter også sms backup.